Žena je svojoj komšinici dala kutiju u kojoj je bila glava njenog muža nakon što je tvrdila da je puna igračaka za intimno zadovoljavanje. Karmen Merino (64) je osuđena na zatvor od 15 godina nakon što je ubila svog muža, Hesusa Maria Barandu, koji se šest meseci vodio kao nestala osoba.

Tek kada je kutija počela da smrdi, Karmenina komšinica, Mari, otvorila je kutiju i na svoj užas otkrila da je tu bila trula glava penzionisanog bankarskog radnika. Karmen iz Santandera, u Španiji, prvo je zamolila komšinicu Mari da sakrije igračke jer je navodno bilo sramota da ih policija pronađe pošto su zbog nestanka njenog muža i pregledali sve u njihovoj zajedničkoj kući.

U petak (9. decembra), Regionalni sud u Kantabriji saopštio je da će Karmen biti osuđena na 15 godina zbog ubistva svog muža u februaru 2019. U pisanoj odluci objavljenoj za štampu navodi se da je ona delovala iz pohlepe nakon što je imenovana kao jedini naslednik testamenta 67-godišnjeg Hesusa Marie.

iž Španije.jpg
Profimedia/SOLARPIX.COM 

U njemu je pisalo: "Otarasila se leša i predala njegovu lobanju prijateljici, rekavši joj da se u kutiji nalaze igračke, jer je znala da su rođaci njenog partnera prijavili njegov nestanak i bila je svesna da će to dovesti do policijske istrage da i pretresa njihove kuće.”

Takođe su naveli da je Karmen verovatno čuvala lobanju jer bi joj to u nekom trenutku omogućilo da dobije dokaz o smrti pre roka od 10 godina, koji naslednici obično moraju da čekaju da naslede imovinu. U kasnijim izveštajima pisalo je da na lobanji nije bilo ljudskog tkiva jer je glava bila kuvana i umotana u foliju. Hesusa Mariu su identifikovali po zubima. Karmen je rekla policiji nakon hapšenja da je njen partner dobrovoljno nestao i nastavila da protestuje zbog svoje nevinosti na suđenju. Očekuje se da će ona uložiti žalbu.

Osim što će morati da bude 15 godina u zatvoru, Karmen je takođe naloženo da plati 50.000 funti rođacima svoje žrtve, uključujući njegovog brata.

(MONDO)