Četvoro dece je završilo u bolnici nakon srčanog zastoja koji su dobili nakon igranja na zaleđenom jezeru u Velikoj Britaniji, prenosi britanski "Miror". Deca su se igrala na ledu na jezeru u Babs Mil parku u Kinghurstu u Solihalu, saopštila je policija.

Deca su izvučena iz jezera u kojem je temperatura vode bila ispod nule. Oglasio se za britanske medije i načelnik policije Ričard Haris.

"Četvoro dece je spašeno iz jezera i potom prebačeno u bolnicu. U ime policije Vest Midlendsa razumemo koliko je ovo uznemirujuće za porodice i širu zajednicu i činimo sve što možemo da podržimo sve uključene", rekao je Haris.

Vatrogasci su pritekli u pomoć timovima za vanredna spasavanja. Za medije je kratku izjavu dao komandant vatrogasne službe zapadnog Midlenda Ričard Stenton i otkrio je da su deca prevezena u bolnicu u kritičnom stanju.

"Kada su stigli naši vatrogasci, više policajaca i građana bilo je u vodi pokušavajući da dođu i spasu decu. Naše ekipe su ušle u vodu, doplivale do prvog deteta, a naši specijalno obučeni vatrogasci, uključujući tehničko spasavanje, spasili su još troje dece. Deca su izvučena iz vode gde su im vatrogasci i kolege iz Hitne pomoći odmah pružili pomoć za održavanje života", izjavio je Stenton.

(MONDO)