U istorijskom ličnom obraćanju na sednici Kongresa, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio je SAD na pomoći njegovoj zemlji u borbi protiv ruske invazije. Dok Ukrajina ulazi u brutalnu zimu, Zelenski je, obučen u svoju karakterističnu odevnu kombinaciju, naglasio važnost poslednje američke pomoći Ukrajini. Ali voditelj Foks njuza Taker Karlson nije mogao da pređe preko toga kako je ukrajinski lider bio obučen, piše Jahu.

"Koliko svi znamo, niko se nikada ranije nije obratio Kongresu Sjedinjenih Država u trenerci. Ali očigledno političari vole Zelenskog mnogo više nego vas", rekao je Karlson publici.

"Cela poenta ove posete je da se dodvori čoveku koji izgleda kao menadžer ukrajinskog striptiz kluba i da mu da milijarde dolara više od sopstvene ekonomije koja je u kolapsu. Zašto ga nisu izbacili? Teško je, možda nemoguće, zamislite sramniji scenario za najveću zemlju na svetu", rekao je Karlson.

Putovanje Zelenskog dolazi dok se republikanci pripremaju da preuzmu kontrolu nad Predstavničkim domom. Mnogi republikanski poslanici su nedavno podržali rezoluciju koju je sponzorisala zastupnica krajnje desnice Mardžori Tejlor Grin o reviziji pomoći SAD Ukrajini. Iako rezolucija nije prošla, Grin je rekla da će je uskoro ponovo predložiti Kongresu.

(MONDO)