Ruski oligarsi i biznismeni su navodno zabrinuti zbog eventualnih poteza koje bi mogao predsednik Rusije Vladimir Putin da povuče u narednom periodu, piše "Blumberg". U tekstu se navodi da je došao "kraj ere oligarha u Rusiji" i aludira se na "top menadžere kompanija i vlasnika preduzeća" u zemlji.

Izvor koji je želeo da ostane anoniman je izjavio da je "era aristokrata zauvek završena". Objašnjeno je da se misli na oligarhe koji su poslednjih nekoliko godina živeli bogato zbog ogromnih profita svojih kompanija. Prema rečima izvora, Putin se navodno protivi nacionalizaciji.

"Ratno vreme zahteva žrtvu od svih", navodi izvor.

Izvor takođe navodi da su u Rusiji navodno prošla vremena kada su oligarsi mogli da koriste visoke cene sirovina. U Rusiji se trenutno proučavaju poslovni modeli koji su se primenjivali za vreme Drugog svetskog rata. Jevgenij Fedorov, poslanik Državne dume, pozvao je ostale poslanike da se donese odluka o sankcijama na imovinu građana Ruske Federacije koji su napustili zemlju otkad je počeo rat u Ukrajini, naročito od trenutka objave delimične mobilizacije. Eventualna ograničenja bi mogla navodno da utiču i na nekretnine Rusa koji su govorili protiv svoje državi i protiv odluka vlasti.

(MONDO)