Rumunska policija proširuje svoju istragu o bivšem šampionu u kik-boksa Endru Tejtu, zaplenivši kolekciju luksuznih automobila vrednih 4 miliona dolara iz njegovog imanja u Bukureštu tokom vikenda i izvršivši raciju na još sedam imanja - uključujući i novorenoviranu vilu ispod Karpata.

Pogled na sjajni sivi porše Endru Tejta koji se nalazi na izlupanom okviru policijske šlep službe uredno je zabeležio njegovu promenu u bogatstvu dok je, kroz visoke crne kapije njegovog imanja, spora povorka kamiona nosila njegovu cenjenu kolekciju luksuznih automobila da mu se pridruži u policijskom pritvoru.

Među 29 zaplenjenih sredstava su motorna vozila, luksuzni satovi i sume novca u nekoliko različitih valuta, saopštila je Državna agencija za vraćanje i upravljanje imovinom (ANABI).

Pored puta, jedan obožavatelj je stajao i posmatrao: "Smatram sebe fanom. Svaki dečak voli njegov  način života. Ne sviđa mi se ono što čujem o njemu, ali videćemo da li je to istina. Promeniću stav ako vidim dokaz".

Neki ovde vide konfiskaciju automobila kao znak da se rumunske vlasti spremaju za sledeću fazu u ovom slučaju, obezbeđujući imovinu  protiv potencijalnih odštetnih zahteva od žrtava, u slučaju da Endru Tejt ili njegov brat Tristan budu optuženi za trgovinu ljudima. 

Racije na još sedam imanja prošle nedelje naširoko se smatraju znakom da istražitelji proširuju potragu za dokazima u tom slučaju.U gradu Komarnik, dva sata vožnje na sever, vila Tate, koju je policija nedavno upala u četvrtak, kule nad kućama oko njega. Male domaće šupe se nalaze uz visoke zidove koji okružuju imanje.

Imanje skoro renovirano

Komšije kažu da je imanje u potpunosti renovirano prošle godine, a završeno tek pre nekoliko meseci. Trandafir Beldika živi u  stambenom bloku pored glavne kapije vile.

"Momak koji je bio zadužen za izgradnju me je zamolio da radim na struji u kući, ali kada su mi objasnili šta žele, rekao sam im da je to mnogo više od onoga što sam znao da radim“, rekao mi je Trandafir.

Unutra, rekao je, kuća ima "sve pogodnosti koje možete zamisliti“. "Izuzetno je luksuzno“, objasnio je on. "Podeljeno je na stanove i oni bi mogli da priušte izgradnju bazena - stvari o kojima ljudi poput nas ne mogu ni da sanjaju."

Kako je Endru Tejt zaradio svoj novac je ključni deo ove istrage. Policija želi da zna da li je namamio žene u Rumuniju obećanjima o ozbiljnoj vezi ili braku, pre nego što ih je naterao ili izmanipulisao da rade za njega kao modeli u sobama za odrasle.

Istražuju i navode o silovanju koje je izneo jedan od svedoka. Istražitelji su potvrdili da je šest žena identifikovano kao potencijalne žrtve. Ali prošle nedelje, dve žene u istrazi javno su negirale bilo kakvo maltretiranje braće Tejt.

(MONDO)