Šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro (60), koji je bio u bekstvu 30 godina, uhapšen je u Italiji. Istragom koja je dovela do hapšenja šefa Koza nostre koordinirali su tužilac iz Palerma Mauricio de Lusija i zamenik tužioca Paolo Gvido, saznaje ANSA.

Prema dostupnim informacijama, on je uhapšen u privatnoj klinici u Palermu. Prema informacijama italijanskih istražitelja koji već tri decenije tragaju za mafijaškim beguncem, on je uhvaćen kada je zbog zdravstvenih problema dolazio na redovne kontrole koje obavlja nekoliko puta godišnje, u privatnoj klinici Madalena. Karabinjeri su se neprimetno infiltrirali među bolničko osoblje, tako da kada dođe vreme za početak akcije i hapšenje, niko ne nastrada.

Kako prenose italijanski mediji, bilo ih je najmanje 20, a prilikom čina hapšenja 60-godišnji Mateo Mesina Denaro nije pružio otpor. Prema rečima upućenih, niko od ostalih pacijenata nije se našao u životnoj opasnosti. Agencija Italija piše da iako se nije opirao činu hapšenja, do zuba naoružani karabinjeri su mu stavili lisice na ruke kada su ga opkolili u kafiću u okviru Poliklinike Madalena.

Denaro se u bolnicu prijavio pod lažnim imenom, jer je tu bio operisan i hospitalizovan pod takođe lažnim imenom. Isti mediji prenose da je Denaro, kada je shvatio da je to njegov kraj pokušao da pobegne kroz bolnički kafić, međutim, uzalud.

(MONDO)