Tokom cirkuske predstave u Luojangu u Kini dva lava pobegla su iz kaveza. Prestrašena publika se razbežala spasavajući svoje živote. Objavljen je i snimak na kome se vidi kako ove životinje beže kroz rupu u gvozdenoj ogradi. 

Uplašeni posmatrači zgrabili su decu kako bi ih zaštitili. Na snimku se vidi kako cirkuski izvođači vode lavove štapom dok ih publika posmatra. U nekom trenutku, jedna od zveri skače na stolicu i trči ka drugom lavu. Može da se vidi kako jedan od njih pokušava da skoči kroz obruč koji drži cirkuzant. Zatim prolazi kroz rupu u kavezu.

Jedan lav je uhvaćen pre nego što je izašao na ulicu dok je drugi uspeo da dođe do parkinga. Jedan posetilac je rekao lokalnim medijima da se incident dogodio na predstavi kada je odveo svoje dete da gleda velike mačke. Na sreću, osoblje je uspelo da uhvati drugog lava pre nego što je došlo do nesreće.

Cirkus je privremeno zatvoren za rad, javljaju lokalni mediji. Dva lava su ranije izazvala masovnu paniku na jednom velikom aerodromu nakon što su pobegli dok su ih ukrcavali u avion. Veterinari su bili primorani da pucaju iz pištolja za uspavljivanje na dva predatora nakon napetog "okršaja" sa osobljem na aerodromu Čangi u Singapuru.

(MONDO)