Najmanje šest osoba je ubijeno, kada ih je pomahnitali napadač pokosio automobilom na autobuskoj stanici, pa vijao po ulici i ubadao nožem. Povređeno je još sedam osoba od kojih su tri u teškom stanju, saopštila je izraelska policija. Policajci su potvrdili da je osumnjičeni upravljao vozilom koje je putovalo od juga ka severu kada je „naleteo na pešake koji su stajali i izašao iz vozila da bi oštrim predmetom izbo civile". 

Žrtve su prebačene u bolnice, saopštili su medicinski zvaničnici, a hitne službe su trenutno na licu mesta. Rojters prenosi da je osumnjičeni napadač Palestinac sa Zapadne obale. Lokalni mediji javljaju da je osumnjičeni napadač upucan i ubijen.

Horor na autobuskoj stanici

Portparol izraelske policije rekao je za radio Izraelske vojske da je vozača koji je naleteo na ljude na autobuskoj stanici u Tel Avivu "neutralisao" na licu mesta jedan civil, prenosi agencija Rojters.

BBC prenosi izjavu palestinske militantne grupe Hamas i njenog portparola Muhameda Hamadea. Hamade je napad okarakterisao kao "herojski". "Teroristički napad je deo prirodnog odgovora na tekući masakr protiv našeg naroda i legitimna samoodbrana protiv kršenja svih ljudskih normi (izraelske) okupacije. Okupator se mora pripremiti da prebroji svoje mrtve i povređene, jer krv naše dece nije jeftina", rekao je Hamade.

Najveća operacija Izraela

Novi napad desio se samo dan nakon što je izraelska vojska nastavila operaciju u palestinskom izbegličkom kampu Dženin na severu Zapadne obale koju je pokrenula u ponedeljak. Oni su tu operaciju okarakterisali kao najveću u poslednjih nekoliko godina. Prema navodima palestinskog Ministarstva zdravlja u prethodna 24 sata ubijeno je najmanje 10 Palestinaca, a više od 100 ranjeno u sukobima koji su u toku. Sa druge strane, izraelska vojska saopštila da su njene snage ubile devet Palestinaca i da je reč o islamističkim borcima.

Zbog svega su reagovale i SAD koje su navele da podržavaju "pravo Izraela da brani svoj narod od Hamasa, Palestinskog islamskog džihada i drugih terorističkih grupa". Ujedinjene nacije su, pak, saopštile da sve vojne operacije treba da se izvode u skladu sa međunarodnim pravom.

BONUS VIDEO:

M4 robot koji vozi, hoda i leti Caltech

(MONDO)