Jedan poznati novinar sa "BBC-a" je pod suspenzijom zbog sumnje da je primoravao jednog tinejdžera da mu šalje svoje gole slike za novac, piše "Dejli Mejl". Navodno je reč o tinejdžeru koji je psihički labilan, a novinar mu je slao novac dok je tinejdžer imao samo 17 godina kako bi kupovao kokain.

Majka tinejdžera je za britanski "San" izjavila da joj je "muka kad god vidi tog novinara na televiziji". Kako se saznaje iz britanskih medija, novinar je od tinejdžera tražio određene "performanse".

Nakon saznanja šta se dogodilo, porodica se obratila kompaniji "BBC" i zamolila ih da taj novinar prestane to da radi sa njihovim detetom koje sada ima 20 godina. Navodno je tinejdžer dosad ukupno dobio od novinara oko 35.000 funti, odnosno oko 41.000 evra.

"Kad god ga vidim na televiziji, muka mi je. Krivim BBC i njihovog čoveka koji je uništio život mom detetu. Uzeo je nevinost mom detetu za novac kojim mu je plaćao korišćenje kokaina koje je moglo da ga ubije. Novac je bio u zamenu za sek**alno eksplicitne fotografije mog deteta", navela je besna majka.

Identitet novinara nije otkriven, ali se navodno radi o osobi koju znaju milioni preko malih ekrana. Eksplicitne poruke su navodno počele tokom 2020. godine, a porodica je istakla da se ta TV zvezda čak nije krila, već je slala svoje fotografije sa posla iz tog perioda.

Porodica se požalila kompaniji, ali je taj novinar i dalje nastavio po svom. Majka je zaključila razgovor sa novinarima "Sana" da je njeno dete za period od tri godine prešlo put od "srećnog tinejdžera" do "zavisnika od droge".

BONUS VIDEO:

Hapšenje Crnogoraca u Australiji Australian federal police

(MONDO)