U Jadranskom moru kod albanskog grada Kavaje danas popodne udavili su se otac i dva maloletna sina. Tragedija se desila na plaži Vile-Boštovo gde je porodica iz Tirane odlučila da provede vikend.

Prema rečima jednog od svedoka tragedije, posetioci plaže su utrčali u vodu i izneli utopljenike na obalu. "Osoba u kajaku je vrištala. Neki od nas su videli da nešto nije u redu i ušli smo u vodu. Videli smo tri tela. Izneli smo ih na obalu i pokušali da im pomognemo. Saznali smo kasnije da je dat crveni signal, ali niko ovde to nije znao", rekao je jedan od svedoka za ABC.

Drugi svedok je kazao da su dečaci davali znake života za razliku od oca. "Znali smo da se nije samo jedan utopio, mislili smo da su dvojica, a kad smo videli i trećeg bili smo šokirani. Dva dečaka su nam dala nadu da reaguju na masaže dok je otac od početka bio beznadežan", naveo je.

Treći svedok je kazao da je Hitna pomoć došla sa 40 minuta zakašnjenja. "Hitna pomoć je došla posle 40 minuta iz Rogožine. Dve nedelje sam na plaži, nijednom nisam video čuvare, ni lekare, ni policiju... Nema ko da pruži hitnu pomoć", otkrio je svedok.

Novinarki Euronjuza Albanija jedan od svedoka tragedije rekao je da su žrtve na obalu izvukli turisti koji su takođe pokušali da pruže prvu pomoć. Tvrdi da medicinska ekipa nije bila opremljena nosilima za prevoz. "Dečacima je prvu pomoć ukazao mladić za šankom, nije bilo nikoga, nije bilo čak ni policije. Samo slučajni prolaznici su intervenisali da im pomognu. Medicinske sestre su došle bez nosila i morali smo da ih nosimo rukama", tvrdi svedok.

Mediji iz Albanije prenose da su se utopili Elvis Halilaj (50) iz Tirane i njegova dva sina starosti 13 i 15 godina. "Usled jakih struja tokom popodnevnih časova talasi su odvukli jedno dete dok su otac i drugi sin pokušavali da dođu do njega, ali ih je struja odnela dalje", rekla je novinarka ABC Njuza. 

BONUS VIDEO: 

"DA SU IMALI OVAJ PRSLUK, VEROVATNO BI SE ODMAH SPASILI" Komandir rečne policije za Kurir o potrazi za trojicom mladića na Dunavu Kurir TV

(MONDO)