Na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama se desila neverovatna potera u kojem je stradao begunac, a jedna žena, majka šestoro dece, našla se u unakrsnoj vatri, piše "autowire". Osvanuo je i snimak potere i pucnjave.

Youtube/PoliceActivity Hapsenje

Muškarac sa Floride doveo je u opasnost živote ne samo policajaca već i nedužnih prolaznika i nivo sebičnosti podigao na zaseban nivo. Ne samo što je bežao automobilom od policije velikom brzinom po gradskim ulicama već je i izbo suprugu pred decom 13 puta pre nego što je ukrao bratov “kalašnjikov” i pobegao.

Tokom potere Majkl Bresnahan (33) se zabio u drugo vozilo u kom su bile dve nevine osobe. Jedna od njih je majka šestoro dece. Vozač je iskočio i pobegao prema policajcima, a u automobilu je ostala žena.

Upravo tada je počela žestoka pucnjava. Bresnahan je bez obzira na to što je žena bila na liniji vatre zapucao na policiju koja pak nije imala druge opcije i morala je da uzvrati vatru.

Na snimku pucnjave može se videti terenac u kom se nalazio Bresnahan i automobil u kome je bila majka šestoro dece, a koji je začas počeo da liči na švajcarski sir od silnih hitaca kojima je bio pogođen. Kada je pucnjava utihnula, policija je uspela da odvede ženu na sigurno.

U izjavi koju je dala za lokalnu televiziju, majka šestoro dece zahvalila se policiji, rekavši da je bila sigurna da će je pogoditi barem jedan metak i da će umreti. Nekim čudom je izašla odatle nepovređena.

Bresnahan je ubijen u vatrenom okršaju dok nijedan policajac nije povređen. Pre nego što je došlo do pucnjave, policijska potera nije bila brza, ali su policajci imali problema da zaustave vozilo begunca.

"Čovek koji je spreman da nožem izbode majku svoje dece pred sopstvenom decom ne može se tek tako pustiti jer je predstavljao javnu pretnju i opasnost za sve", rekao je šef policije na konferenciji za novinare.

Žena koju je izbo nožem prevezena je u bolnicu u kritičnom stanju, ali je kasnije saopšteno da je njeno stanje stabilno.

BONUS VIDEO:

Amerikanka u beogradskom prevozu TikTok/abcexperiences

(MONDO/Telegraf)