Pripadnici ruske paravojne jedinice "Vagner" se navodno vraćaju u Ukrajinu prema navodima "Ukrajinske Pravde". Oni su, navodno, potpisali ugovore sa ruskim Ministarstvom odbrane i trebalo bi uskoro da se nađu na istočnom frontu u Ukrajini.

"Ukrajinska Pravda" se pozvala na izvore Ilije Jevlaša, portparola istočne vojne grupe Ukrajine. "Ukrajinska Pravda" je navela takođe da su neki pripadnici "Vagnera" preusmereni u Afriku.

"Bivši članovi privatne vojne kompanije Vagner su sada prisutni na teritoriji istočne vojne grupe. Oni učestvuju u borbama. Tačnije, dolaze sa područja Belorusije gde su imali svoje kampove. Sada se raspuštaju", naveo je Jevlaš.

Dodao je da su ti vojnici rašrtkani na više strane, neki su u Africi dok su neki raskinuli svoje ugovore sa ruskim Ministarstvom odbrane i učestvuju u ratu na drugi način. Neki idu u borbe, dok su drugi odabrali profesije poput instruktora.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

BONUS VIDEO:

SUROVIKIN JE ŽIV I ZDRAV! Prva slika bivšeg generala posle pobune Vagner grupe Reuters

(MONDO)