Žena iz Australije uhapšena je zbog sumnje da je otrovnim pečurkama ubila tri osobe. Te osobe su se razbolele nakon što su u julu prisustvovali porodičnom ručku u viktorijanskom gradu Leongata. Četvrta osoba je prebačena u bolnicu u kritičnom stanju.

Erin Paterson (49) je poslužila taj ručak i zbog toga je zadržana, ali još nije optužena, piše BBC. Policija Viktorije saopštila je da će ispitati ženu i da je izvršena pretraga njene kuće. Inspektor Din Tomas istakao je složenost slučaja na konferenciji za novinare, opisavši ga kao tragediju koja bi mogla "odjekivati godinama koje dolaze". "Ne mogu da se setim druge istrage koja je izazvala ovoliki interes medija i javnosti, ne samo ovde u Viktoriji, već i na nacionalnom i međunarodnom nivou", rekao je on.

Gejl i Don Paterson, roditelji bivšeg muža uhapšene žene, bili su gosti na ručku zajedno sa njenom sestrom HederVilkinson i deverom Ianom. Svo četvero su posle ručka 30. jula završili u bolnici. Nakon nekoliko dana bračni par Paterson, oboje u dobi od 70 godina, je preminuo, kao i sestra uhapšene žene koja je imala 66 godina. Dever (68) se oporavio posle dva meseca lečenja.

Erin Paterson je rekla da je i sama odvedena u bolnicu posle obroka zbog bolova u stomaku, bila je na infuziji i da je dobila lekove za zaštitu jetre. Rekla je da je poslužila goveđu velington pitu koristeći mešavinu šampinjona kupljenih u supermarketu i sušenih pečuraka kupljenih u azijskoj prodavnici nekoliko meseci ranije.

"Sada sam slomljena kada pomislim da su te pečurke možda doprinele bolesti od koje su bolovali moji najmiliji. Želim da ponovim da apsolutno nisam imala razloga da povredim te ljude koje sam volela", rekla je žena koja je uhapšena u avgustu. Međutim, policija je počela da sumnja u nju zato što ona nije imala nikakve ozbiljne tegobe kao ni njena deca kojima je poslužila drugi obrok.

BONUS VIDEO:

Trovanje mačaka u Prokuplju Kurir

(MONDO)