Palestinski islamski džihad objavio je snimak dvoje izraelskih taoca koje drži u Gazi. Reč je o Hani Kacir (77) i J. Dž. (13). Naveli su da su spremni da ih oslobode ako se ispune bezbednosni uslovi.

"Spremni smo da ih oslobodimo iz humanitarnih razloga kada se steknu bezbednosni uslovi na terenu", rekao je portparol vojnog krila Islamskog džihada, poznatog pod gerilskim imenom Abu Hamza. Ova organizacija u Pojasu Gaze udružila se sa Hamasom u borbi protiv Izraela.

Izraelska vojska osudila je objavljivanje snimka kao "psihološki terorizam najgore vrste". U snimku su Hana i dečak izrazili želju da budu pušteni i osudili su način na koji se premijer Benjamin Netanjahu nosi sa ovom krizom. Hamza dalje navodi da je zdravlje 77-godišnje žene ugroženo jer više ne mogu da se brinu o njoj zbog nedostatka struje i goriva. 

Za dečaka su rekli da su spremni da ga puste iz humanitarnih razloga i njegovih godina, iako su, kako tvrde, okupatorski zatvori puni palestinske dece. Dečak i Hana Kacir kidnapovani su iz kibuca Nir Oz.

BONUS VIDEO: 

"ZAMISLITE HOROR KOJI ČEKA IZRAELSKOG VOJNIKA KADA UĐE U SISTEM TUNELA ISPOD GAZE!" Gosti Kurira:  Kurir TV

(MONDO)