Sveštenik iz Alabame koji je preko leta pobegao u Italiju sa 18-godišnjakom sada je oženjen tom tinejdžerkom. Nadbiskup je u sredu otkrio da će Vatikan verovatno preduzeti korake da zvanično izbaci sveštenika iz sveštenstva.

Aleks Krou, 30-godišnji katolički sveštenik, oženio je mladu ženu koja je završila srednju školu 2023. godine, prema venčanom listu podnetom u ponedeljak u okrugu Mobil. Ova mlada devojka, koja je u junu napunila 18 godina, pre nego što se udala za sveštenika, pohađala je katoličku školu Makgil-Tulen, gde je Krou povremeno imao časove teologije, piše "Njujork post".

Za aferu ovog para javnost je saznala kada su vlasti otkrile ljubavno pismo koje je, tada srednjoškolka primila, od Kroua na Dan zaljubljenih.  "Krou, koji je već suspendovan, verovatno je održao svoju poslednju propoved", nagovestio je nadbiskup Tomas J. Rodi ove nedelje. "Nedavna vest o Krouvom građanskom braku samo potvrđuje Arhiepiskopov sud. Nadbiskup Rodi predviđa da će Vatikan na kraju otpustiti Aleksa Kroua" - navodi se u saopštenju Nadbiskupije Mobil.

Rodi je u prethodnom saopštenju osudio uskoro bivšeg sveštenika i rekao da su njegovi postupci "potpuno neprikladni".

"Nadbiskup ga je obavestio da mu više nije dozvoljeno da vrši službu sveštenika, niti da govori ljudima da je sveštenik, niti da se oblači kao sveštenik" - rekao je. 

Okružni tužilac Kit Blekvud saopštio je ranije ovog meseca da je krivična istraga zatvorena, prema izveštajima. On je dodao da se mlada žena sastala sa tužiocima i odbila da odgovara na bilo kakva pitanja.

BONUS VIDEO

"OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA" Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati? Kurir televizija

(Mondo/24sata.hr)