Gospodin Tan i njegova devojka su se razboleli ubrzo nakon što su se uselili u iznajmljeni stan u Pekingu u maju 2023. godine. Navodno, Tanu je počela da opada kosa, a po celom telu su izbile akne. Njegova neimenovana devojka je navodno počela da kašlje i da oseća nelagodnost u grudima.

Šest meseci nakon useljenja, Tan je shvatio da u tom periodu nije platio nijedan račun za vodu i da mu voda nije isključena. Firma koja je iznajmila njihov stan tvrdila je da je bunar na koji je povezan prošao proveru kvaliteta.

Kada je Tan pogledao merače protoka vode pričvršćene za slavine u stanu, video je da se status na njima nije promenio kada je pustio vodu. Međutim, kada je Tan pogledao sivi merač protoka vode, primetio je da se stanje koje je prikazivao promenilo kada je voda izlazila iz slavina.

Tan i njegova devojka pozvali su vodoinstalatere, koji su otkrili da je dodatna cev spojila njihov toalet na slavine. Paru je, navodno, pozlilo kada su shvatili da su šest meseci pili vodu iz toaleta, tuširali se njome i koristili je za pripremu hrane.

Vodoinstalateri su popravili kvar, a Tan se odmah požalio firmi koja je njegovoj devojci i njemu iznajmila stan, a koji su plaćali oko 1.285 evra mesečno. Firma koja je paru iznajmila stan rekla je da je mogao da bira hoće li koristiti vodu za piće ili vodu iz obližnjeg bunara, piše Dejli mejl.

Tan i njegova devojka trebalo je da sami podese ventile i odluče koju će vodu da koriste. Njih dvoje, međutim, tvrde da im to nije rečeno pre useljenja. Firma tvrdi i da je bunar dva meseca pre nego što se par uselio u stan, proglašen ispravnim.

Međutim, voda iz toga bunara trebalo je da se koristi samo za čišćenje toaleta, zalivanje sveća i slične poslove.

BONUS VIDEO: 

LEKAR OTKRIVA GLAVNI UZROK UPALE UHA NAKON ODMORA: Morska voda nije problematična, već NEVEROVATNA STVAR koju ljudi rade na odmoru kurir televizija

(MONDO/I.V.)