Rajan Hopkins (19) iz Kalifornije nalazio se za volanom kad je njegov prijatelj Vilijam Ines ubio baku beskućnicu koja je spavala ispred jednog kafića. Ubijena je hicima iz pištolja dok su njih dvojica išli u "lov na skitnice". 

Hopkins se izjasnio krivim za pomaganje i podržavanje napada smrtonosnim oružjem jer je vozio svog prijatelja, koji je u maju upucao Anet Peršal (68). "Želim da izdvojim trenutak da kažem svima vama da mi je žao zbog boli kroz koji morate da prođete", rekao je uplakani Hopkins Peršalovoj porodici u sudnici. "Žao mi je što smo svi danas ovde", piše nypost.com.

Hopkins je dobio uslovnu trogodišnju zatvorsku kaznu, koja bi mogla biti izrečena ako prekrši uslove uslovne kazne nakon što je odležao šest meseci u zatvoru. Hopkinsov branilac rekao je sudu da je Ines pucao na baku iz pištolja dok je njegov klijent pokušavao da se poveže na blutut u autu.

Branilac je rekao da Hopkins nije znao za Inesove namere kada je ušao u auto, uprkos tome što je navodni strelac slao poruke da ide u lov na skitnice u grupnom ćaskanju u kojem je bio njegov klijent. Tužilaštvo je saopštilo da je Hopkinsovo izjašnjavanje o krivici značilo da je bio svestan štete koju je naneo.

Policajci su rano ujutro 8. maja pronašli onesvešćenu baku nakon što je pogođena šest do osam puta iz pištolja. Baka je pogođena u glavu, nogu i trup. Brzo je prevezena u bolnicu ali su povrede bile preteške.  Proglašena je mrtvom 11. maja.

Policija je uhapsila i Hopkinsa i Inesa 3. avgusta.

BONUS VIDEO: 

RASVETLJENO BRUTALNO OCEUBISTVO KOJE JE ŠOKIRALO CELU ZEMLJU! Počinitelju D.L. određen pritvor od 30 dana, priveden i saučesnik Kurir teleivizija

(MONDO/I.V.)