• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAT SA KINOM, KLIMATSKA KATASTROFA... Proročanstva Nostradamusa za 2024. godinu bude STRAHOVE: Evo šta je sve predvideo

Autor Nevena Davidović

Mnogi kažu da su predviđanja Nostradamusa već ostvarila, poput Velikog požara u Londonu ili napad 11. septembra na SAD.

 Šta je Nostradamus predvideo za 2024 Izvor: ShutterStock.com

Francuski astrolog Mišel de Notr Dam, poznat kao Nostradamus, napisao je knjigu "Proročanstva" 1555. godine u kojoj je predstavio svoja predviđanja za budućnost. Mnogi kažu da su se njegova predviđanja ostvarila, navodeći sličnosti između stvarnih događaja i njegovih predviđanja, kao što su Veliki požar u Londonu, Hitlerova vladavina i napadi 11. septembra u SAD. Kažu i da je predvideo smrt američkog predsednika Džona Kenedija, kao i Francusku revoluciju. Svake godine se objavljuju njegova predviđanja za narednu godinu, a zna se i šta je predvideo za 2024. godinu, piše Večernji list.

Sukob sa Kinom

Nostradamus je napisao da će "Crveni protivnik prebledeti od straha, stavljajući veliki okean u strah". Neki veruju da bi "crveni protivnik" mogao da bude Kina, dok "veliki okean" sugeriše da bi se borbe mogle odvijati na moru, verovatno u Indijskom okeanu.

Britanski pisac i komentator Nostradamusa Mario Riding već je govorio o tome kako je francuski astrolog možda predvideo smrt kraljice Elizabete Druge. Nostradamus je napisao da će "kralj ostrva biti oteran silom/Zamenjen onim koji neće imati znak kralja". U Ridingovoj analizi, ovo ukazuje na abdikaciju kralja Čarlsa III zbog "upornih napada na njega i njegovu drugu suprugu", a zameniće ga Hari umesto Vilijama kao čoveka kome "nedostaje pečat kralja".

Klimatska katastrofa

Klimatski haos je već počeo sa sve češćim požarima, poplavama i sušama širom sveta poslednjih godina, posebno 2023. godine. Zanimljivo je kako je on, izgleda, predvideo ove "apokaliptične" događaje pre toliko vekova. Nostradamus kaže: "Suvo će se još više osušiti i biće velikih poplava. On upozorava na oluje koje vode do gladovanja. Takođe je upozorio na "veoma veliku glad kroz talas kuge".

Novi papa

Nostradamus takođe predviđa smrt pape Franje. "Sa smrću veoma starog pape biće izabran Rimljanin u godinama. Reći će se da je slab, ali će dugo sedeti i biti u žudnji", napisao je Nostradamus.

Mišel de Notr Dam je rođen u Sen Remi de Provansu 1503. U početku je živeo kao putujući apotekar, veoma tražen za lečenje žrtava kuge. Od 1550. godine izdavao je godišnje publikacije koje su uključivale proročke stihove. Godine 1554. počeo je da piše "Proročanstva", u kojima je nameravao da izloži buduću istoriju sveta u 1.000 katrena, raspoređenih u 10 "vekova".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:50
"PAPA PIJE XII KRSTOM JE BLAGOSILJAO USTAŠKE POKOLJE" Pršić: Znao je i nije uradio ništa da se ZLO ZASUTAVI! A sada, imamo DOKAZE
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image