Putnički avion Japan erlajnsa izgoreo je na pisti na aerodromu Haneda u Tokiju nakon sudara sa letelicom Obalske straže, javlja državni medij NHK. Petoro putnika iz aviona Obalske straže je poginulo. U međuvremenu je objavljeno kako je svih 379 putnika i članova posade putničkog aviona tipa "erbas A350" evakuisano. Njih su uspeli da evakuišu za manje od 20 minuta pre nego što je plamen progutao trup aviona, saopšteno je iz vatrogasne službe.

Na snimku se vidi kako se putnički avion kreće po pisti dok ga zahvata plamen. Prilikom evakuacije, putnici i članovi posade koristili su vazdušne tobogane za hitne slučajeve. U erbasovom avionu A350-900 bilo je gotovo 400 putnika i članova posade. Let 516 "Džepen erlajnsa" poleteo je sa aerodroma "Čitose" na Hokaidu i sleteo na aerodrom "Haneda" u Tokiju.

undefined Avion Japan Erlajnsa (JAL) zapalio se danas na aerodromu Haneda

Kompanija "Džepen erlajns" saopštila je da je prilikom sletanja avion udario u avion japanske Obalske straže. Prilikom sudara poginulo je pet članova posade aviona Obalske straže, prenose japanski mediji.

BONUS VIDEO:

Čišćenje metroa u Japanu Instagram/insider

 (RTS/MONDO/N.D.)