Kim Džong Un, koji je preuzeo dužnost vrhovnog vođe 2011. godine, nije nikad proslavio svoj rođendan javno kao njegovi prethodnici, čiji su rođendani poznati po velikim vojnim paradama. Veruje se da je severnokorejski vođa Kim Džong Unnapunio 40 godina, ali taj podatak u zemlji koja obeležava kao državne praznike rođendane njegovog oca i dede, i dalje je tajna.

Kimov rođendan nikada nije otkriven, ali neki izvori tvrde da ga je proslavio u ponedeljak, istog dana kada su objavljene službene fotografije na kojima je sa svojom ćerkom posetio farmu pilića. Rođendani njegovog oca i dede - Kim Džong Ila i Kim Il Sunga, 16. februar i 15. april slave se kao nacionalni praznici u Severnoj Koreji.

profimedia-0835072007.jpg
STR / AFP / Profimedia 

Kim, koji je preuzeo dužnost vrhovnog vođe 2011. nije nikad proslavio svoj rođendan javno kao njegovi prethodnici, čiji su rođendani poznati po velikim vojnim paradama. Zašto je Kimov rođendan ostao tajna, nije poznato. U januaru 2020. zvaničnici Severne Koreje zahvalili su tadašnjem predsedniku Donaldu Trampu na rođendanskim željama za Kima, ali nisu precizirali koji se to dan dogodilo. Otprilike u isto vreme 2014. košarkaš Denis Rodman otpevao je Kimu "Happy Birthday" pred mnoštvom ljudi pre egzibicijske utakmice u Pjongjangu.

BONUS VIDEO:

"SEVERNA KOREJA ODGOVARA RUSIMA ZBOG UVOZA ORUŽJA!" Stručnjaci sigurni: JEDNO SE ZNA u vezi potencijalnog Trećeg svetskog rata Kurir televizija

 (MONDO/N.D.)