Kevin Buriljon, Guglov zaposleni, sa impresivnim 19-godišnjim stažom u kompaniji, nedavno se našao pred neočekivanom tranzicijom u karijeri. Nakon skoro dve decenije u kompaniji, Buriljon je otpušten. Na društvenim mrežama podelio je svoja razmišljanja o kraju svog dugog puta u Guglu.

"Kraj jedne ere! Nakon 19 godina rada u Guglu sa više od 16 kolega u timu koji sam osnovao, juče ujutru sam 'progutao knedlu' i saznao da sam preko noći otpušten", napisao je Buriljon na svojim profilima društvenih mreža. Iako je priznao izazove koji dolaze s otpuštanjem, Buriljon je imao iznenađujuće pozitivan stav.

"Otpuštanja su s*anje, ali u mom slučaju… u redu je, jer mi je već dugo bila potrebna neka promena u životu. I ne planiram da žurim u bilo šta drugo trenutno", rekao je on, prenosi Investitor. Umesto toga, Buriljon je istakao svoju želju da istražuje nove aktivnosti, kao što su biciklizam, čitanje, učenje sviranja bubnjeva, putovanja i provođenje kvalitetnog vremena sa svojom porodicom.

"U mom slučaju nisu potrebni nikakvi izrazi žaljenja! I u vezi s tim, idem da shvatim kako da zapravo živim svoj život!" uzviknuo je. Buriljonov odlazak poklapa se sa nedavnom najavom Alfabeta o otpuštanju u timovima za digitalne asistente, hardver i inženjering.

"Tokom druge polovine 2023. godine, određeni broj naših timova je napravio promene kako bi postali efikasniji i radili bolje, te uskladili svoje resurse sa najvećim prioritetima proizvoda. Neki timovi nastavljaju da rade na ovim vrstama organizacijskih promena, koje uključuju neke eliminacije radnih mesta na globalnom nivou", rekao je portparol Gugla povodom otpuštanja.

Zaposleni pogođenji otpuštanjima, uključujući one iz timova za "Google Assistant" i hardver proširene stvarnosti, imaće priliku da se prijave za otvorene pozicije na drugim mestima unutar Gugla.

BONUS VIDEO:

Otkrila prevaru preko Google Maps Tiktok/ julianalima.julie

 (MONDO/J.D.)