Mlada devojka Loren O'Nil, koja je plivala kod luke u Sidneju, zadobila je teške povrede u napadu ajkule i prevezena je u bolnicu u stabilnom stanju, saopštile su danas lokalne vlasti. Hitne službe su sinoć pozvane u privatnu marinu u Elizabet Beju i tamo su zatekle devojku (29) sa ozbiljnom povredom desne noge, potvrdila je policija države Novi Južni Vels.

Službe su brzo poslale i helikopter na Bilijard aveniju u zalivu Elizabet. Loren O'Nil je pretrpela gubitak krvi i značajne povrede noge. Lokalni veterinar je prvi pritrčao nesrećnoj devojci u pomoć i podvezao joj povređenu nogu kako bi zaustavio krvaranje, pre nego što je prebačena u bolnicu Sent Vinsent.

Policija je saopštila da im je rečeno da je ajkula napala mladu ženu dok je plivala na 20-ak metara od pristaništa. Iako su ajkule često primećivane duž sidnejskih plaža, napadi u luci su retki, a najnoviji se dogodio u blizini Sidnejske Opere i Harbor Bridža. Ministarka poljoprivrede Tara Morijarti potvrdila je danas da su vladini naučnici procenili njene povrede i utvrdili da je ženu verovatno napala bik ajkula, rekli su lokalni zvaničnici.

BONUS VIDEO:

Napad ajkule Daily Mail

(MONDO/U. M.)