Sedam talaca, koje je naoružani muškarac Ibrahim I. držao u prostorijama američke fabrike "Procter&Gamble" u Turskoj, oslobođeni su živi i zdravi, čime je talačka kriza okončana posle deset sati. 

"Sedam osoba je spaseno, a otmičar je uhapšen čime je okončana talačka kriza u američkoj fabrici "P&G", u turskoj pokrajini Kodžaeli. "Cilj je bio da izvučemo ljude bezbedno. Neutralisali smo napadača, niko nije povređen, svi su dobrog zdravlja", rekao guverner Kodžaelija Sedar Javuz.

Drama je, podsetimo, počela u 15 časova u Gebzeu, a završila se u 23.50 po lokalnom vremenu. Napadač je ušao u fabriku opasan eksplozivom i s dva pištolja u ruci. On je, navodno, uzeo taoce u znak protesta zbog izraelskih napada u Gazi. On je na jednom zidu napisao crvenim sprejom: "Za Gazu". Za taoce je uzeo šest muškaraca i jednu ženu, a držao ih je u prostorijama gde se nalaze sredstva za čišćenje i za ličnu negu. Tri taoca su računovođe američke firme, jedan je menadžer projekata, a ostali su radnici. Rođaci talaca su došli su ispred fabrike. Dok su neki uznemireno čekali, drugi nisu mogli da zadrže suze.

BONUS VIDEO:

POSTUPA LI HAMAS PO PLANU JEDNOG ČOVEKA KOJI JE GODINAMA BIO U IZRAELSKOM ZATVORIMA?! Miletić: Glavni problem su nestali taoci Kurir teleivizija
 (Blic/MONDO/J.D.)