Trinaestogodišnja devojčica koja je silovana prošlog utorka u javnom toaletu parka Vila Belini u italijanskom gradu Kataniji identifikovala je dva navodna maloletna počinioca, saopštila je policija u nedelju. Identifikacija je izvršena tokom procesa postrojavanja i identifikacije sedam osumnjičenih članova bande u američkom stilu, od kojih su svi Egipćani, saopštila je policija, a prenela italijanska agencija ANSA na engleskom jeziku.

Devojčica, međutim, nije uspela da identifikuje ostalih pet koji su navodno bili u grupi, rekavši da im nije videla lica i da ne želi da optužuje nevine ljude.

Napadači primorali njenog dečka da sve gleda

Međutim, ostalih pet je identifikovao devojčin 17-godišnji dečko, koji je navodno bio primoran da gleda gnusni čin dok su ga držali kako ne bi mogao da reaguje. Jedan član grupe je takođe navodno priznao da je učestvovao u činu u gradu na istočnoj obali Sicilije.

Devojčica preklinjala da je ne povrede

"Preklinjem vas, preklinjem vas, nemojte da me povredite, pustite me", molila je 13-godišnjakinja počinioce tokom zločina, prema onome što je navodno rekla policiji. Podsetimo, italijanska premijerka Đorđa Meloni izrazila je u subotu solidarnost sa devojčicom i saopštila da će država osigurati pravdu.

BONUS VIDEO:

AKO SE SILOVANJE NE PRIJAVI NAKON 72 ČASA SUĐENJE JE ĐAVOLSKI TEŽAK POSAO! Advokat: Postoji način da se olakša žrtvama, evo i koji Kurir teleivizija

 (Jutarnji list/MONDO/J.D.)