U glavnom gradu Grčke, Atini, taksisti su započeli dvodnevni štrajk, prenosi "Asošijeted Pres". Drugi dan njihovog štrajka poklopiće se sa opštim štrajkom javnog i dela privatnog sektora.

Više od 200 taksi vozila provozalo se centrom Atine u okviru demonstracija prvog dana štrajka. Protest je organizovao njihov glavnih sindikat zbog niza zahteva, uključujući smanjenje poreza, dopuštanje vožnje "žutim trakama" kojima idu samo autobusi, kao i strože propise o korišćenju mobilnih aplikacija pomoću kojih više putnika deli vožnju taksijem.

"Novi porezi nametnuni samozaposlenima uzdrmali su delatnost taksi prevoza", rekao je Jorgos Voilis, taksista i član sindikata.

Za sredu je najavljen štrajk širom zemlje koji je sazvao krovni sindikat javnog sektora Grčke povodom prve godišnjice najgore železničke nesreće u istoriji zemlje. Tada je stradalo blizu 60 ljudi, a više desetina je povređeno.

BONUS VIDEO:

NOVOSADSKI TAKSISTA SPASIO DEVOJKU DA SKOČI S MOSTA U POLA NOĆI! Prišao sam joj polako, obratio se tiho i ponudio joj cigaretu... Kurir TV

(MONDO/A.B.)