Sedamnaest osumnjičenih u dobi od 13 do 18 godina optuženo je u Beču za višemesečno zlostavljanje 12-godišnje devojčice, piše Kurier. Austrijski istražitelji upali su jutros u nekoliko stanova i priveli 17 osumnjičenih na ispitivanje, potvrdila je policija. Nina Bussek, portparolka javnog tužioca u Beču, kaže da je policija upala u sve stanove istovremeno kako bi sprečila osumnjičene da usklade priče. Optuženi su deca ili mladi ljudi, a mediji prenose da njihove porodice navodno potiču iz Turske i Bugarske.

Suprotno pisanju pojedinih medija, policija ne tvrdi da je reč o višestrukom grupnom silovanju, već da su osumnjičeni mogli pojedinačno da napadnu devojku. Osim u jednom slučaju, istraga se ne vodi za silovanje, već za teško se*sualno zlostavljanje maloletne osobe.

Prema Kroneu, napadi su se dogodili u garaži na glavnoj železničkoj stanici, u stanu i na stepeništu. Osumnjičeni su, kako se navodi, svoje radnje snimali i video-snimcima ucenjivali žrtvu. Prema izveštaju, istražitelji su zaplenili najmanje četiri mobilna telefona. Na jednom od video snimaka navodno možete čuti kako devojka više puta viče: "Stanite!"

Ispitani i pušteni na slobodu

"Zbog zaštite žrtava, za sada ne možemo da iznosimo detalje. To je izuzetno osetljivo pitanje i mi ga istražujemo maksimalnom brzinom", rekla je portparolka policije Džulija Šik.

Nakon što je mesecima ćutala, 12-godišnjakinja se navodno konačno poverila svojoj majci. Već danas je saslušano 17 osumnjičenih. Prema Kroneu, govorili su o "se*sualnim odnosima". Takođe su tvrdili da je devojčica rekla da ima 14 godina. Osumnjičeni su danas već pušteni na slobodu.

BONUS VIDEO:

AKO SE SILOVANJE NE PRIJAVI NAKON 72 ČASA SUĐENJE JE ĐAVOLSKI TEŽAK POSAO! Advokat: Postoji način da se olakša žrtvama, evo i koji Kurir teleivizija

(MONDO/U. M.)