• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSIJA PONOVO UPOTREBILA MONSTRUOZNU AVIONSKU BOMBU! Pogađa objekat sa ukrajinskim snagama, ništa nije ostalo

Autor Uroš Matejić

Ruska avionska bomba FAB-1500 pogađa objekat sa ukrajinskim snagama kod Časiv Jara.

 FAB 1500 Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Rusija je ponovo upotrebila monstruoznu avionsku bombu FAB-1500 na frontu u Ukrajini. Pojedini ruski vojni kanali na Telegramu objavili su užasavajući snimak na kome se navodno vidi kako FAB-1500 pogađa objekat sa ukrajinskim snagama kod Časiv Jara. Za sada nije poznato kad je nastao snimak.

Telegram kanal "Operacija Z" navodi da ruske desantne snage nastavljaju da se probijaju ka Časov Jaru i da se nalaze na 650 metara od strateški važnog grada.

"Nastupajući iz Artjomovska, 98. vazdušno-desantna divizija Ivanovo uspešno napreduje, razbijajući snage Oružanih snaga Ukrajine i zauzimajući jedno za drugim uporišta neprijatelja, približavajući se važnom gradu. Ukrajinski vojni analitičari sa uznemirenošću izveštavaju o porazima Oružanih snaga Ukrajine i objavljuju mape napretka Oružanih snaga Rusije", navodi kanal i dodaje da su ruske snage napredovale u oblasti širine do 2 km do dubine oko 600 m.

Ruske snage su tokom napada prošle nedelje na Sumsku oblast, podsetimo, prvi put upotrebile tešku vazdušnu bombu ODAB-1500 protiv Ukrajine.

Moćna bomba bačena je na Veliku Pisarevku koja je pretrpela teška razaranja dok se nakon udara na nebo podigao stub dima visok oko kilometar. Obimno detonirajuća avionska bomba je termobarični projektil iz vremena SSSR-a, koji otprilike 10 metara pre nego što pogodi metu ispušta zapaljivu tečnost u obliku aerosola, što dovodi do plamena koji povećava snagu razaranja.

Ranije je Ruska Federacija koristila manje moćan ODAB-500. Rusija je prema navodima nemačkog Bilda, podsetimo, nedavno pokrenula masovnu proizvodnju svoje najteže klizne bombe FAB-1500-M54 od jedne i po tone! Takođe je u februaru započela masovnu proizvodnju bombi od tri tone eksploziva FAB-3000 koje planira da koristi u Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

15:10
"RAT U UKRAJINI I IZRAELU NIJE DALEKO OD NAS!" Bogdanović za vraćanje obaveznog vojnog roka: Bilo bi dobro u društvenom smislu
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko samo realan

Uništavaju elektrane,ruše mostove,napadaju drugu državu !? Sada proizvode još snažnije bombe,da bi pokzali moć i navodno uneli strah i paniku navodno neprijatelju. Da su ga preterali,jesu odavno,da li će se zaustaviti kad osvoje Ukrajnu,naravno da neće

Goran

@Neko samo realan Naravno da nece, tek ce se zaustaviti kada dostignu obalu Atlantika, znaci na...ao si ;-)

Neko samo realan

@Neko samo realan goran HOCE,HOCE,, SA OVIM TEMPOM KOJIM NAPREDUJU U UKRAJINI?ZA JEDNO 100 godina? ALI SAMO PAR KILOMETARA??? A ATLANTIK NARAVNO MOGU SAMO DA SANJAJU I MASTAJU?STA BIH BILO KAD BIH BILO???KONTAS RUSSOBOTINO!!!!

special image