Dve osobe su poginule, a 15 povređeno kada se u noćnom klubu u meksičkom gradu Sant Luis Potosi obrušio balkon, saopštila je državna služba civilne zaštite Meksika (CEPC). Do nesreće je došlo u noćnom klubu Rič, u lokalnom tržnom centru Altus, prenosi meksički dnevnik Milenio.

Navodi se da klub nije imao adekvatne dozvole za rad i da je direktor tržnog centra Mauricio Ordaz Flores izjavio da je Državna služba civilne zaštite 15. marta obavila inspekciju i utvrdila da klub ne ispunjava bezbednosne standarde. CEPC je potom zatražio od uprave kluba da ispuni neophodne uslove kako bi mogla da se izda dozvola za rad.

Lokalni zvaničnik izjavio je na konferenciji za novinare da se jedna od ograda na trećem spratu tržnog centra obrušila pod pritiskom ljudi. On je dodao da je utvrđeno da se u klubu održavao nastup jednog pevača, iako uprava objekta nije podnela nadležnim organima zahtev za održavanje nastupa i nije imala odobrenje CEPS da realizuje taj događaj.

BONUS VIDEO:

NOĆNI KLUB, REMIKS DRAGANINIH PESAMA I IGRAJ DOK NE PADNEŠ! Takmičari napravili pravi spektakl u novom izazovu Kurir televizija

(Mondo/U. M.)