Poslanik opozicije morao je juče da bude izbačen iz italijanskog parlamenta nakon svađe i tuče tokom debate o većoj regionalnoj autonomiji.

Leonarda Dona iz populističkog "Pokreta pet zvezdica" drugi poslanici su odgurnuli i oborili na pod u haotičnim scenama u Donjem domu parlamenta, javili su italijanski mediji.

Debata se vodila o zakonu o takozvanoj diferenciranoj autonomiji regiona koji je predložila desničarska vlada premijerke Đorđe Meloni. Zakon daje regionima veća ovlašćenja, čemu se opozicija protivi.

Kada se o tome raspravljalo u Senatu pre mesec dana, došlo je do verbalnih sukoba između poslanika. Ali sada su opozicioni parlamentarci iz Predstavničkog doma mahali italijanskim zastavama i pevali nacionalnu himnu.

Kada je Dono pokušao da preda zastavu ministru regionalne administracije, nekoliko poslanika je pojurilo ka njemu i počelo je guranje, pokazuju snimci.

Ostalo je nejasno da li je Dono pao sam ili od udaraca, a predsednik doma je prekinuo sednicu i najavio da će o mogućim merama odlučiti kada pregleda snimak.

Dono je rekao da je u bolnici i da čeka da ga lekari pregledaju nakon što je "primio mnogo udaraca".

"Ne mogu da verujem da se tako nešto dogodilo u Predstavničkom domu. Još uvek ne", rekao je Dono.

BONUS VIDEO:

ISPLIVAO SNIMAK ŽESTOKE SVAĐE IZ MAKEDONSKOG PARLAMENTA: Poslanici vređali jedni druge POGLEDAJTE KAKO JE SPREČEN VEĆI INCIDENT Kurir televizija

(Index/MONDO/N.D.)