Ruski ministri, koji su pratili predsednika Vladimira Putina tokom jučerašnje posete Pjongjangu, morali su da napuste salu za pregovore pošto je severnokorejskog zvaničnika razbesnelo to što su ušli unutra pre vrhovnog vođe Kim Džog Una. Moskou tajms navodi da se incident desio tokom prenosa uživo koji je emitovala državna televizija Severne Koreje.

U klipu se vidi Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, koji je prvi ušao u salu, kako sedi za pregovaračkim stolom i želi se kako se isprljao nečim tu. Pored njega su seli Denis Manturov, prvi potpredsednik ruske vlade i vicepremijer Vitalij Saveljev. U salu su ušli i vicepremijer Aleksandar Novak, ministar odbrane Andrej Belousov, ministar zdravlja Mihail Muraško i direktor "Roskosmosa" Jurij Borisov.

  • "Stanite", čuje se kako im obraća severnokorekjski zvaničnik koji nije u vidokrugu kamere.
  • "Zašto smo ušli onda?", na to reaguje jedan od predstavnika ruske delegacije.
  • "Postoji protokol. Mi vas pozivamo za sto. Naši lideri će nam se uskoro pridružiti", na to mu odgovara severnokorekjski zvaničnik.
  • "Trebali ste odmah da nas upozorite na to. Prvo nam kažete da požurimo...", kaže on, dok se na snimku vidi kako Lavrov i ostali ministri ustaju i odlaze.

BONUS VIDEO:

(Mondo/U. M.)