Slušaj vest

Tinejdžerku Dijanu (19) u Rumuniji ubio je medved, piše "Dejli Mejl". Životinja ju je potom odvukla i bacila niz liticu visoku oko 100 metara, a Dijana je pre napada medveda šetala sa dečkom, piše "Observator news".

Ceo incident posmatrao je njen dečko.On je uspeo da pozove policiju, dobijao je savete šta da uradi ali je već bilo kasno. I ona je pozvala policiju kada je videla medveda, a onda je on krenuo ka njoj.

"Bila je prestravljena... vikala je: 'Medved je sve bliže i bliže!'. Sve se dešavalo uživo, dispečer 112 je bio na telefonu, a mladić je vikao da ih napadaju i da je medved odvukao devojku. Rekao nam je da je medved zgrabio devojku za nogu i u jednom trenutku nije video šta joj je uradio bacio ga 120 metara u dolinu", saopštili su nadležni.

Kada su nadležni stigli na lice mesta, gorski spasioci spustili su se 120 metara u dolinu ali je devojka već bila mrtva. Međutim, medved je još uvek bio blizušto je otežalo misiju izvlačenja tela.

Medved je potom nasrnuo na spasioce zbog čega je doneta odluka da se životinja ubije. Medved je bio na desetak metara od njih.

"Nismo se suočili sa tako ozbiljnom situacijom u poslednjih 10-15 godina. Verujemo da je medved bio besan jer obično ne napada ovako, bez razloga, to nije bio medved sa mladuncima, to je bio mlađi medved", saopštili su spasioci.

devojka, medved (2).jpg
Facebook 

BONUS VIDEO:

Medved preplivava reku Drinu Tiktok/stoj.nik

(MONDO/A.B.)