Slušaj vest

Grad Pokrovsk u Ukrajini je trenutno glavno žarište na frontu na istoku Evrope, piše britanski "Tajms". Ruske trupe svakim danom su sve bliže ovom strateški važnom gradu, a kako prenosi "Tajms", oko 40.000 ruskih vojnika se sprema da udari na ovu lokaciju.

Stanovništvo se uveliko evakuiše. Gubitak kontrole nad ovim gradom označio bi veliki poraz ukrajinske vojske.

"Njihova kalkulacija je bila da zaustave naša ofanzivna dejstva u ključnim delovima Donbasa. Rezultat je poznat… Nisu uspeli da zaustave naše napredovanje u Donbasu. Moramo se, naravno, obračunati sa onim banditima koji su ušli u Rusku Federaciju", izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Zašto je Pokrovsk važan?

Pokrovsk se nalazi na raskrsnici puteva i železničkih linija koje predstavlja logističko čvorište iz kojeg se ukrajinska vojska snadbeva duž celog fronta. Od Vuhledara na jugu, pa sve do granice sa Harkovskim i Donjeckim oblastima.

"Pokrovsk će pasti mnogo brže od Bahmuta. Nisu krivi obični vojnici koji zauzimaju položaje. Iskreno, nikada nisam video ovako nešto. Sve se tako brzo raspada", napisao je vojni analitičar kijevske grupe "Informacioni otpor" na svom "Telegram" kanalu, Oleksandar Kovalenko.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija "UKRAJINA ENORMNIM NAPADOM NA MOSKVU SAMO SKRETALA PAŽNJU?" Eksperti tvrde: Znali su da može doći do eskalacije

(MONDO)