• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamas prihvata granice Palestine iz 1967.

Lider Hamasa Kaled Mašal, koji živi u izgnanstvu, izneo je stav o palestinskoj državnosti koji je skoro isti kao pozicija palestinskog predsednika Mahmuda Abasa iz rivalskog Fataha.

"Prihvatam palestinsku državu u skladu s granicama1967. godine sa Jerusalimom kao glavnim gradom, uz pravo na povratak (izbeglica)", rekao je lider Hamasa u intervjuu za Si-En-En (CNN).

Na pitanje Kristijane Amanpur o odbijanju Hamasa da prizna Izrael, Mašal je odgovorio da bi deklaracija o priznanju mogla uslediti samo nakon stvaranja palestinske države.

"Nakon što se ova država osnuje ona odlučje svoj stav prema Izraelu", rekao je Mašal, čiji se intervju smatra dokazom da se sve više približava poziciji Palestinske uprave u kojoj dominira Fatah.

Mašal je takođe govorio o upotrebi nasilja i terorizma, preneli su izraelski mediji.

Na pitanje da li je Hamas spreman da odbaci nasilje, odgovorio je: "Spremni smo da se priklonimo mirnom načinu, čisto miroljubivom bez krvi ili oružja. Takav korak, međutim, zavisio bi od ostvarenja palestinskih zahteva eliminacije okupacije i stvaranja palestinske države".

Mašal je ujedno porekao da je Hamas umešan u bombaški napad na autobus u Tel Avivu u sredu, ali je izrazio uverenje da je to posledica izraelskih udara na pojas Gaze tokom operacije "Stub odbrane", koja je okončana sinoć prekidom vatre posle osam dana sukoba.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image