Ozdemir (49) se u avgustu prošle godine priključio svetskoj humanitarnoj akciji "Ledeni izazov" i polio se kofom hladne vode kako bi skrenuo pažnju na neurodegenerativnu Lu Gerigovu bolest ili ALS, ali se na snimku takođe vidi i marihuana u saksiji, prenela je agencija AFP.

U sklopu istrage o gajenju marihuane, javno tužilaštvo u Berlinu je Ozdemiru ukinulo poslanički imunitet, objavio je danas list "Bild am Zontag".

Ozdemir, koji se hladnom vodom polio na balkonu jedne zgrade u Berlinu, kasnije je priznao da se saksija sa marihuanom tu "nije nalazila slučajno" i dodao da je tim činom želeo da izrazi "blagi politički stav" u korist dekriminalizacije marihuane.

Izvori iz nemačkog sudstva su za "Bild am Zontag" otkrili da će ova istraga verovatno uskoro biti obustavljena, budući da je ocenjeno da se radi o trivijalnom kršenju zakona o posedovanju narkotika.

VideoOzdemir

Ozdemir je tom nemačkom listu izjavio da istraga ukazuje na "besmislenost nemačkih zakonskih propisa o zloupotrebi droge".

Pored toga, on je za "Velt am Zontag" rekao da, iako korišćenje droge ne treba trivijalizovati, "činjenica da mi u Nemačkoj i dalje smatramo korišćenje kanabisa krivičnim delom, dok za alkohol važe drugi standardi, protivna je razumu i racionalnosti".