On je patentirao dildo u koji staje pepeo pokojnika, kako bi se udovica na najlepši način prisećala zajedničkih trenutaka.

Pored seksualnog pomagala u ulozi urne, on je napravio i kutiju za sećanje na pokojnika sa lančićem i dva zvučnika za reprodukciju muzike koja seća na preminulog.

U kutiji je i bočica za parfem sa pumpicom, kao i pozlaćena urna koja se stavlja u providni dildo.

Ipak, dildo je dildo, makar u njemu bio i pepeo voljenog pokojnika.

Sturkenbum je, objašnjavajući svoj bizarni pronalazak, rekao da je posle smrti voljene osobe nedostatak intime sa njom tek jedan od aspekata bola i tuge.

"To stvara osnovu za '21 gram'. Urna pruža mogućnost čuvanja 21 grama pepela pokojnika i predstavlja neugasivu želju", tvrdi umetnik.

On objašnjava da je starijoj gopođi nekada nosio ceger iz prodavnice i svaki put pogled bi mu skrenuo ka urni na prozoru sa pepelom njenog muža.

"Ona je o mužu govorila sa toliko ljubavi, ali ćup u kojem je on smešten jednostavno nije odražavao tu ljubav na pravi način. U to vreme pročitao sam članak o udovicama, tabuima, seksu i intimi, te pomislih 'mogu li da kombinacijom tih tema napravim stvar koja objedinjava ljubav, nedostajanje i intimu".

Kutija, nazvana "21 gram", često navođena kao težina ljudske duše, bila je odgovor kojim je sebi odgovorio na postavljeno pitanje.