Katarina Bukman je preko noći prešla put od dobitnika najvećeg džekpota na slot mašini u istoriji do dobitnika utešne šnicle, piše ruski državni medij "RT".

Ta majka četvoro dece se kockala u "Svetskom kazinu Jamajka" u Kvinsu u Njujorku, kada ju je krajem avgusta mašina obavestila da je dobila 42.949.672 dolara.

"Ne mogu da opišem taj osećaj, kao da mi je utrnulo celo telo", rekla je Katarina Bukman njujorškom "WABC".

Ona je trenutak, a kako drugačije, obeležila selfijem.

Odmah ju je okružilo osoblje kazina, a obezbeđenje je ispratilo do vrata i reklo joj da dođe sutra.

Katarina Bukman je iskoristila vreme za planove da milion dolara prebaci sinu, koji je nameravao da kupi frizerski salon, a htela je i da značajnu sumu pokloni lokalnoj zajednici.

Nažalost, njena radost je bila kratkog veka, jer kada se vratila, obaveštena je da se mašina pokvarila i da je njen dobitak poništen.

Predstavnik kazina joj je kao utehu ponudio večeru na račun kuće.

Katarina Bukman je i ranije doživljavala životna razočarenja.

Detinjstvo je provela u hraniteljskoj porodici, a kao tinejdžerka je bila beskućnica, da bi potom sama odgajala svoju decu.

"Teško je izboriti se sa takvim mukama", rekla je nesuđena dobitnica džekpota.

Njujorška Državna komisija za igre na sreću stala je na stranu kazina i istakla da sve mašine za kockanje imaju jasno ispisanu poruku "kvarovi poništavaju sve dobitke i igre".

Mašina na kojoj je igrala je uklonjena iz kazina odmah posle incidenta i odneta na popravku.

Katarina Bukman je preduzela pravne korake i angažovala advokata Alana Ripku, koji veruje da je odbijanje isplate više vezano za iznos dobtika nego za kvar.

"Ona je dobila a kuća neće da je isplati. To nije fer. Mašina vam uzme novac kada izgubite i trebalo bi da vam isplati kada dobijete", rekao je Ripka, koji se nada da će svojoj klijentkinji obezbediti isplatu bar 6.500 dolara, što je maksimalan dobitak na "sfinks" mašini na kojoj je igrala.

Katarina Bukman se slaže sa advokatom.

"Mislim da bi trebalo da dobijem maksimalnu premiju i onda ću ga odvesti na večeru", kaže Katarina.

Pogledajte dramu Siniše Kovačevića u kojoj dvojica kumova lažu trećeg da je dobio Loto sedmicu: