Svet

SNIMAK od kojeg se ledi krv u žilama:Ovako izgleda oboleli od koronavirusa?

Izvor mondo.rs Izvor Daily Mail

U pitanju je snimak koji su preneli svi britanski mediji i navodno je načinjen u prestonici "koronavirusa" - kineskom Vuhanu.

Izvor: Twitter/Zolotarev/screenshot

Na njemu se vidi pacijent u jezivim trzajima u hodniku jedne od bolnica.

Autentičnost ovog videa još nije potvrđena, a na njemu se vidi pacijent prekriven jorganom koji se nekontrolisano trese, dok mu jedna žena glavu. Britanski mediji ukazuju na to i da je nejasno ko su osobe okupljene o oko bolesnika, jer je očigledno da nije u pitanju medicinsko osoblje.

Možda će vas zanimati

PAŽNJA: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Poznato je da koronavirus izaziva groznicu, i napade. Кod koronavirusa simptomi mogu biti od blage prehlade do teškog akutnog respiratornog sindroma.

U svakom slučaju koornavirus može da daje blage simptome, ali kod pojedinaca može da dovede do upale pluća, potpunog otkazivanja pluća i smrtnog ishoda.

I za grip i za koronavirus je isto da teške forme bolesti i komplikacije pre mogu da se jave kod osoba sa oslabljenim imunitetom, kod starijih osoba i male dece.

"Umrle osobe od novog virusa su od 48 do 89 godina, imale su neko hronično oboljenje i bili su slabijeg imuniteta", rekli su ranije stručnjaci.

Do sada je njime zaraženo oko 2.000 ljudi u svetu, najviše u Kini.

Virus je navodno izbio na jednoj pijaci morske hrane u Vuhanu, na kojoj se nelegalno prodaju divlje životinje, a potekao je od jedne vrste zmije.

Vuhan, grad sa 11 miliona stanovnika, je praktično u karantinu od četvrtka. Svi letovi i javni prevoz su otkazani, a na glavnim putevima su postavljeni i kontrolni punktovi.

Ograničenja na saobraćaj uvedena su u gotovo celoj provinciji Hubei, u kojoj ukupno živi 59 miliona stanovnika.

SVE što bi trebalo da znate o koronavirusu: