Zapadna obala

Tokom racije ubijen izraelski vojnik: Pogođen kamenom u glavu

Izvor mondo.rs Izvor Beta/AP

Izraelski vojnik poginuo je danas tokom racije radi hapšenja na Zapadnoj obali kada ga je u glavu pogodio kamen bačen sa krova jedne zgrade, objavila je vojska Izraela.

Vojska često izvodi racije u zoru radi hvatanja traženih militanata na Zapadnoj obali i povremeno ulazi u stambene objekte, ali se retko dešava da tokom tih akcija nastradaju pripadnici oružanih snaga.

U saopštenju se navodi da je vojnik Amit Ben-Jigal, star 21 godinu, bio "operativno aktivan" nedaleko od grada Dženin u trenutku kada je sa krova bačen valiki kamen koji ga je pogodio u glavu.

 U toku je potraga za napadačem, prenio je AP.

Tokom jutrošnje racije trebalo je da budu uhapšena četvorica Palestinaca zbog bacanja kamenja na izraelska vozila i ostalih nedavnih napada.

Racija je pokrenuta dan nakon što je vojska porušila kuću Palestinca optuženog da stoji iza smrtonosne eksplozije na Zapadnoj obali prošle godine.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu uputio je saučešće porodici vojnika i obećao da će "izraelske dugačke ruke doći do teroriste koji stoji iza napada".

Tagovi