Posle tuge, radost

PRVI ROĐENDAN ZA PAMĆENJE: Ostao bez oba roditelja, ali mu se grad odužio

Izvor mondo.rs

Pogođeni užasnom tragedijom koja se dogodila pre godinu dana, građani El Pasa organizovali su paradu kako bi proslavili prvi rođendan Pola Gilberta Ankonda, čiji su roditelji ubijeni u masovnoj pucnjavi.

Izvor: Youtube/screenshot/ KVIA ABC-7

Za vikend je dečak napunio godinu dana a stotine građana je učestvovalo u paradi kako bi proslavili njegov rođendan, prenosi CNN.

"Želeli su da ga podsete da nije sam i da ga svi u El Pasu podržavaju", rekla je njegova baka.

Motociklista koji je učestvovao u paradi izjavio je za lokalnu televiziju da su građani El Pasa želela da naprave dobru proslavu za dečaka, budući da nema roditelje i da je nakon pucnjave ujedinio celu zajednicu.

Dečakovi rođaci su ranije izjavili da je njegova majka Džordan pokušala da ga zaštiti svojim telom kada je ubijena, dok je njegov otac Andre pokušao oboje da ih zaštiti.

"Napadač je želeo da ubije Džordan. Andre je stao ispred nje, pogodili su ga meci, prošli kroz njega i pogodili i Džordan...", rekao je rođak i time podsetio na užasnu tragediju koja se dogodila pre godinu dana.

U pucnjavi u Volmartu ubijeno je 23 ljudi, a osumnjičeni Patrik Krusius nalazi se u zatvoru i optužen je, između ostalog, za zločin iz mržnje i teško ubistvo.

On je uoči masovnog ubistva postavio na internet dokument koji je sadržao nacionalističke, rasističke i antisemitske stavove i u kojem je optužio Latinoamerikance i Amerikance prve generacije za oduzimanje posla i mešanje kultura u SAD.

Parada za proslavu prvog rođendana
Izvor: YouTube/KVIA ABC-7