Fin neki narod

"Prsli" u karantinu: Napadi nožem, sliovanje i predoziranje tokom 2 rejva

Autor Ksenija Jelesijević

Tokom dve nelegalno održane rejv žurke za vreme karantina na severu Engleske koje su privukle oko 6000 ljudi, dogodio se niz incidenata - jedan muškarac je preminuo, jedna tinejdžerka je silovana, a tri osobe su napadnute nožem.

Policija istražuje napad na 18-godišnjakinju koja je sinoć bila na nelegalnoj rejv žurci u Mančesteru gde se skupilo oko 2000 ljudi.

Na drugoj žurci, takođe u Mančesteru, okupilo se 4000 rejvera i na jednoj od tih žurki 20-godišnji mladić se predozirao.

U obližnjem Karingtonu su i tri osobe napadnute nožem, među kojima je i 18-ogodišnji mladić koji je zadobio povrede opasne po život.

U odvojenim napadima nožem povređena su još dva muškarca, starosti od 25 i 26 godina,a jedan 25-ogodišnji mladić je uhapšen zbog sumnje da je posedovao hladno oružje, prenose britanski mediji.

Karantinski rejv u Engleskoj (INFO)
Izvor: YouTube/ Gangster Times

slična, nezakonita okupljanja i žurke na otvorenom bez držanja distance i nošena maski, prijavljena su i u obližnjem Lidsu.

Policija je saopštila da su ove nezakonite rejv žurke imale "tragične posledice".

Pomoćnik šefa policije Kris Sajks osudio je organizovanje žurki navodeći da je reč o očiglednom kršenju zakona o korona virusom.

On je dodao da su policajci bili suočeni sa nasiljem, koje je dovelo do toga da se na njih bacaju predmeti i da je jedno policijsko vozilo bilo na meti vandala i pozvao sve da dostave policiji ako imaju snimke koji bi mogli da pomognu u istragama.