HOROR U NANTU

POŽAR u katedrali u Nantu PODMETUT, krenuo sa tri različita mesta (VIDEO)

Autor Ivan Pavlović

Požar koji je jutros izbio u katedrali u Nantu, na zapadu Francuske, lokalizovan je, saopštila je vatrogasna služba i dodala da šteta na katedrali ne može da se poredi sa velikim požarom Notr Dama u Parizu,

Izvor: Twitter/Printscreen/@fedesola92

"Oštećenja su registrovana oko velikih orgulja i čini se da je taj instrument skroz izgoreo. Platforma na kojoj se nalazi je veoma nestabilna i mogla bi da propadne", naveli su vatrogasci.

Tužilaštvo u Nantu na zapadu Francuske saopštilo je danas da je otvorilo istragu za "podmetanje požara" koji je izbio u katedrali u tom gradu jer je vatra počela da se širi sa tri mesta, javila je agencija Frans pres.


"Za sada se vodi istraga o podmetanju požara. Još ništa ne možemo da zaključimo jer imamo dosta posla", navelo je tužilaštvo.

Vatrogasci su ranije danas saopštili da je lokalizovan požar i da šteta na katedrali ne može da se poredi sa velikim požarom Notr Dama u Parizu.

"

Televizija El Se I (LCI) javila je da će Nant tokom dana posetiti premijer Žan Kasteks.

Na fotografijama sa lica mesta se vidi kako se dim kulja iz katedrale svetih Petra i Pavla u zapadnoj Francuskoj.

Na video snimcima se vidi gust crni dim koji izlazi iz jednog razbijenog vitraža katedrale, izgrađene između 15. i 16. veka.

 Katedralu Svetog Petra i Svetog Pavla u Nantu je 1972. godine zahvatio požar. Tada je deo krova oštećen, a vatrogasci su lokalizovali vatru posle pet sati.

Ta katedrala je i sedište biskupije u Nantu. Proglašena je za istorijski spomenik 1862. godine.

Prošle godine ogroman požar opustošio je katedralu Notr Dam u Parizu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.