Kuda ovo vodi?

TENZIJE U AMERICI: Kineska ambasada u Vašingtonu primila PRETNJE SMRĆU

Autor Sandra Krstanović

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjuing izjavila je danas da je ambasada te zemlje u Vašingtonu primila pretnje bombom i smrću, za šta je optužila američku administraciju.

"Kao rezultat kleveta i mržnje američkih vlasti, kineska ambasada je primila pretnje bombom i smrću", napisala je ona na Twitter-u, prenosi Rojters.

Prethodno je saopšteno da su Sjedinjene Američke Države danas zatražile zatvaranje kineskog konzulata u Hjustonu "u cilju zaštite američkog intelektualnog vlasništva i privatnih informacija Amerikanaca".

Kina je saopštila da je Vašington iznenada i bez obrazloženja zahtevao da se bez odlaganja zatvori kineski konzulat u Hjustonu u državi Teksas, što je zvanični Peking oštro osudio i zapretio recipročnim merama.

Američki predsednik Donald Tramp i kineska vlast sukobljavaju se redovno, a posebno su varnice pojačane sada tokom pandemije korona virusa.

Takođe, američko ministarstvo pravde podiglo je juče optužnicu protiv dva državljana Kine zbog sumnje da su hakovali sisteme kompanija, ali i državnih ustanova, te da su pokušali da ukradu dokumente koji se navodno tiču razvoja vakcine protiv korona virusa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi