Neizvesno

DA LI ĆE NAVALJNI PREŽIVETI, oglasili su se lekari o zdravstvenom stanju Putinovog neprijatelja

Autor Sandra Krstanović

Glavni doktor Aleksandar Murahovski otkrio je kakvog je trenutnog zdravstvenog stanja ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni.

Izvor: Anadolij/Sefa Karacan

Nakon agonije koje je prošao u avionu dok je leteo za Moskvu, zbog čega je obavljeno hitno sletanje u Omsk.

I nakon spekulisanja da je neprijatelj Vladmira Putina ponovo otrovan, konačno su se oglasili lekari o njegovom stanju, ali ne i o tome da li mu je pozlilo zbog trovanja lili nečeg drugog.

Murahovski je izjavio danas da se njegovo zdravstveno stanje malo poboljšalo, ali da još uvek nije stabilno i da bi pokušaji da se transportuje na drugo mesto predstavljali rizik po njegov život.

On je kazao i da postoji pet mogućih dijagnoza o stanju Navaljnog, kao i da će rezultati testa biti poznati u roku od dva dana, prenosi Rojters i dodaje da je on odbio da odgovori na pitanje da li je ruski opozicionar otrovan.

Pre nego što Navaljni bude transportovan u inostranstvo radi daljeg tretmana, treba rešiti brojna pravna pitanja, rekao je Murahovski i dodao da su vrhunski lekari iz Moskve doputovali kako bi se pobrinuli za Navaljnog.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO:

Otvrovan Aleksej Navaljni
Izvor: YouTube/ NY INKC

U međuvremenu, objavljeno je da je nemački ambulantni avion koji bi trebalo da transportuje Navaljnog u Nemačku sleteo na aerodrom u Omsku.

Njegova portparolka Kira Jarmiš ranije danas je rekla da bolnica u Sibiru u kojoj se nalazi Navaljni odbija da dozvoli da se on transportuje u bolje opremljenu ustanovu gde bi mogao da dobije bolju negu.

Ona je kazala da je šef doktora rekao da je stanje Navaljnog nestabilno i da je želja njegove porodice da ga premeste u drugu ustanovu nedovoljna da opravda takvu akciju.

Podsećamo, Navaljnom je pozlilo u avionu dok je leteo za Moskvu, zbog čega je obavljeno hitno sletanje u Omsk.

Portparolka Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš rekla je da se sumnja da su Alekseju sipali otrov u čaj i tako pokušali da ga ubiju.

Zamenik načelnika bolnice u kojoj je Navaljni smešten nije potvrdio ove navode, već je rekao da lekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li trovanje razlog što je Navaljni u teškom stanju.

Putnici koji su bili u avionu koji je leteo iz Tomska u Moskvu tvrde da je Navaljnom pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk.

Kako su rekli, Navaljni je u toaletu vrištao od bolova.

Ovo nije prvi put da je ruska javnost upozoravala na pokušaj trovanja Navaljina u julu prošle godine.

Navaljni, koji je protivnik Kremlja, ime je izgradio otkrivajući korupciju ruskih zvaničnika.

Političar, kojeg ruski državni mediji ignorišu, a predsednik Vladimir Putin nikada ne pominje, popularnost je stekao najviše na društvenim mrežama prenoseći svoje izveštaje o borbi protiv korupcije.  

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.