Svet

LIČNOST GODINE I SIMBOL BORBE PROTIV KORONE: Medicinska sestra iz Italije prošetala crvenim tepihom na Mostri

Autor Ksenija Jelesijević

Medicinska sestra iz bolnice u Milanu, čije je lice postalo simbol borbe protiv Covida19, Alesia Bonari, proglašena je za ličnost godine, a primila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji.

Izvor: IL MESSAGGERO/Printscreen

Ova 23-godišnja medicinska sestra je potresnu fotografiju objavila u martu, na vrhuncu pandemije Covida19 i na njoj se vide podlivi i lice puno modrica od dugotrajnog nošenja zaštitne maske nakon maratonske smene u bolnici gde je lečila obolele od korona virusa.

Ispod fotografije je napisala: Molim sve koji ovo pročitaju da ne upropaste napore koje činimo, da budu altruisti i da ostanu kod kuće da bismo zaštitili najslabije.

Njen post na instagamu je podeljen nekoliko stotina hiljada puta u celome svetu, a lice mlade bolničarke sa modricama postalo je simbol onih koji se bore protiv Covida19.

Alesia Bonari je kao specijalni gost na Filmskom Festivalu u Veneciji, prošetala crvenim tepihom, primila nagradu i jos jednom apelovala: I mi mladi možemo da se razbolimo od korona virusa i što je jos gore možemo da zarzimo druge. Budimo altruisti.

Zatim je požurila kuci "jer mora da radi", kako je rekla novinarima.

Medicinska sestra
Izvor: YouTube/Sky News

 (Mondo/Tanjug)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.