Svet

IPAK ĆEMO MOĆI U GRČKU? Odluka Atine nije konačna, još ima nade za srpske turiste!

Autor Tamara Sekulović

Iako su vesti iz grčke uzburkale srpsku javnost, odluka još uvek nije finalna.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić izjavio je da još nije zvanično objavljena odluka da Grčka produžava zabranu ulaska srpskim državljanima i posle 15. septembra, ali da ga takva odluka ne bi začudila.

Seničić je za RTS rekao da je takva odluka očekivana jer je epidemiološka situacija u Grčkoj loša.

"Turistima zemalja EU je bilo omogućeno da dolaze u Grčku, kao što su Rumunija, Bugarska - zemlje koje imaju lošu epidemiološku situaciju. Politika je dominantna, ali da sačekamo zvaničnu odluku", kaže direktor Jute.

On je istakao da je najznačajnije to da se već 15 dana pokušava u razgovoru sa grčkom ambasadom da se omogući službena putovanja agencija.

"Ne možemo ući ni pod kojim uslovima u Grčku", rekao je Seničić, dodajući da je traženo da pod određenim uslovima budu omogućena službena putovanja uz PCR test.

On je naveo da je oko 100 miliona evra novca građana Srbije preko turističkih agencija zarobljeno u Grčkoj i na drugim destinacijama - u Španiji, Italiji...

U petak su grčke vlasti najavile da će Grčka i posle 15. septembra ostati zaključana za naše građane, a to je izazvalo gnev među turistima i vlasnicima agencija.

Situacija je do te mere eskalirala da je čak najavljena blokada grčke ambasade u Beogradu, kao i štrajk glađu radnika i vlasnika turističkih agencija.

(Mondo/RTS)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.