Svet

OBOREN AVION AZERBEJDŽANSKIH SNAGA: Razorni sukob zaraćenih država ne jenjava, žrtve na obe strane

Autor Tamara Sekulović

Za poslednja 24 časa Jermenija je navodno ispalila više od 1.200 granata na azerbejdžanska naselja, a sada stiže najnovija informaciju u vezi sa ratom između Jermenije i Azerbejdžana.

Sukob Jermenije i Azerbejdžana
Izvor: HOGP/Azerbaijan's Defense Ministry

Vojska Nagorno-Кarbaha oborila je avion azerbejdžanskih snaga, saopštio je portparol predsednika te nepriznate republike Vagram Pogosjan, prenosi "Sputnjik".

Кako je precizirao, prema informacijama kojima raspolaže vojska, reč je o letelici An-2.

"Danas sa sigurnošću možemo reći da smo uspeli da oborimo avion protivnika i to u području Martuni", istakao je.

Sukob Jermenije i Azerbejdžana ne jenjava, a obe države imaju različite podatke i informacije o broju žrtvava i razaranju koje se dešava neprekidno već dva dana.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo da je Azerbejdžan pokrenuo novu veliku vojnu operaciju na liniji razgraničenja sa Nagorno-Karabahom.

Kako se navodi, napad se sprovodi u dolini reke Araks u pravcu Magatis-Tališ, međutim, za sada jermenske snage uspešno odolevaju napadima azerbejdžanske vojske.

Iz Ministarstva ističu da je do sada uništeno 22 azerbejdžanska tenka i 10 jedinica drugih tipova oklopnih vozila.

"Likvidirano je više od 370 vojnika. Pored toga, prema određenim informacijama, ranjeno je oko 35 odsto vojnika koji su učestvovali u napadima", rekao je neimenovani predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.