Svet

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Granata RAZNELA na desetine pripadnika jermenske vojske! (VIDEO)

Autor Tamara Sekulović

Krvavi i brutalni prizori s ratišta Jermenije i Azerbejdžana postaju samo još gori iz dana u dan.

Izvor: YouTube/Printscreen/Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyi

Oružane snage Azerbejdžana uništile su rezervne snage jermenske vojske koje su došle da pomognu jedinicama koje učestvuju u borbenim dejstvima, javlja azerbejdžanski Sputnjik pozivajući se na pres-službu Ministarstva odbrane zemlje.

"Naše jedinice otkrile su i uništile rezervne snage koje pristižu u pomoć", saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Baku i Jerevan se međusobno optužuju za početak borbenih dejstava.

U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

Sukob u Nagorno-Karabahu počeo je u februaru 1988. godine, kada je ova autonomna oblast objavila otcepljenje od Azerbejdžanske ŠR. Posle oružanog sukoba 1992-1994, Baku je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susednih regiona.

Od 1992. godine vode se pregovori o mirnom rešavanju sukoba u okviru Minske grupe OEBS-a, na čijem su čelu tri kopredsedavajuća – Rusija, SAD i Francuska. Azerbejdžan insistira na očuvanju svog teritorijalnog integriteta, a Jermenija štiti interese nepriznate republike, s obzirom da Nagorno-Karabah nije strana u pregovorima.

Granata ubila Jermene
Izvor: YouTube/ Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyi

(Mondo/Novosti)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.