UDARILI KONTRAOFANZIVU

KASETNIM BOMBAMA NA CIVILE! Armija Azerbejdžana udarila svom snagom, Jermenija uzvratila - rezultat: TOTALNO UNIŠTENJE!

Autor Marija Ivetić

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra, a Baku i Jerevan nastavljaju da se međusobno optužuju za izbijanje sukoba.

Izvor: Anadolija/MO Azerbejdžana

Vojska samoproglašene jermenske oblasti Nagorno-Karabah u Azerbejdžanu objavila je snimak na kojem se vidi uništenje azerbejdžanskog teškog naoružanja i povlačenje snaga te zemlje, prenosi Armenpres.

Prethodno je portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanijan saopštila da su jermenske snage krenule u kontraofanzivu na jednom delu fronta u Nagorno-Karabahu.

"Armija odbrane Karabaha uspela je da obuzda veliku ofanzivu koju je započeo neprijatelj. U jednom od pravaca, naše snage su krenule u kontraofanzivu. Na ostalim stranama vode se uporne borbe", napisala je ona.

Armenpres je ranije danas javio da su azerbejdžanske snage jutros granatirale glavni grad Nagorno-Karabaha Stepanakert, i da je u napadima bilo povređenih.

Ranije je Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio da Azerbejdžan ponovo koristi kasetne bombe za granatiranje Nagorno-Karabaha i da je vojska te zemlje prebacila nove snage i krenula u ofanzivu. Ministarstvo je dodalo da su jermenske snage oborile tri vojna aviona Azerbejdžana.

"Azerbejdžan protiv civilnog stanovništva koristi kasetne bombe koje ispaljuje iz sistema LAR-160", napisao je Ovanisjan.

Predstavnik Ministarstva je uz svoju objavu priložio i fotografije ostataka bombi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Agencije)

Tagovi