KORONA UDARA

NOVE RIGOROZNE MERE U ITALIJI, SITUACIJA NIJE DOBRA: Ubrzani porast broja zaraženih korona virusom, pune se bolnice FOTO

Autor Lana Stošić

Vlasti u Italiji danas su usvojile uredbu po kojoj se od 18 časova zatvoraju svi restorani u barovi.

Potpuno se zatvaraju teretane, bioskopi, javni bazeni zbog ubrzanog širenja korona virusa u zemlji u kojoj svakodnevna stopa zaraze obara crne rekorde.

Mere na snagu stupaju sutra, prema dogovoru vlade premijera Đuzepea Kontea i regionalnih vlasti. 

U Italiji su nedavno u pojedini gradovima bili održani protesti zbog novih mera, a najžešći sukobi bili su u Napulju i Rimu.Građani su se pobunili zbog najave uvođenja policijskog časa koji je prošle nedelje uveden u brojnim italijanskim gradovima.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Nadležni pozivaju građane da ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe i da kontakte ograniče na minimum, odnosno na uže članove porodice i da ne kontaktiraju s drgugim ljudima.

U skladu s novom uredbom nastava će se u tri četvrtine srednjih škola obavljati online da bi se ograničio fizički boravak učenika u školskim zgradama.

Italiju, koja je na početku izbijanja pandemije bila najpogođenija među industrijaliziranim državama, sada su u EVropi po broju zaraženih i mrtvih pretekle druge zemlje, među kojima su Španija, Francuska i Britanija.

Međutim, i u Italiji broj novih slučajeva zaraze ponovno ubrzano raste, a zdravstvene su službe pod sve većim pritiskom.

U subotu su vlasti saopštile je oboren novi rekord - 19.644 slučajeva zaraze u jednom danu, kao i 151 smrtni slučaj.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.