Uživo

STRAŠNI TERORISTIČKI NAPADI U BEČU (UŽIVO): Teroristi u bekstvu, ima mrtvih i ranjenih - POKOLJ NA ULICAMA (FOTO, VIDEO)

Krvava noć u Beču.

Prema poslednjim informacijama, više napadača ubilo je najmanje jednu osobu, dok je više civila ranjeno. Mediji su prvobitno izvestili da je ubijeno sedam osoba, ali još nema zvanične informacije o tačnom broju žrtava. Prema trenutnim zvaničnim informacijama, ubijen je jedan civil i jedan terorista.

Sedam osoba se nalazi u kritičnom stanju.

Policija je potvrdila da je jedan napadač ubijen.

Policija sumnja da je reč o terorizmu, a prvi napad desio se nedaleko od sinagoge u centru Beča.

Pucano je na šest lokacija, a svetske agencije javljaju da je ranjeno 15 osoba.

Više napadača je u bekstvu, a vojska je izašla na ulice.

U toku je velika policijska akcija i potraga za opasnim teroristima. 

Policija nije objavila koliko napadača se nalazi u bekstvu, ali je poznato da je jedan likvidiran.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

2:10

Ministarstvo unutrašnjih poslova će se sledeći put oglasiti u šest ujutru.

1:46

Generalni direktor za javnu bezbednost Franc Ruf ukazao je da u akciji učestvuje 50 pripadnika specijalnih jedinica Kobre, 100 pripadnika jedinice Vega, kao i veliki broj drugih jedinica policije, ali i specijalisti Službe za borbu protiv terorizma.

1:36

Deca u Beču sutra neće ići u školu, saopšteno je na hitnoj konferenciji za štampu.

1:35

Ministar unutrašnjih poslova Austrije rekao je na vanrednoj konferenciji za štampu da ima još mrtvih i ranjenih, kao i da je najmanje jedan napadač u bekstvu.

"Ovo je jedan od najstrašnijih dana koje je Austrija ikada doživela", rekao je.

1:10

Nakon terorističkog napada u centru Beča, na američkom sajtu specijalizovanom za nadgledanje islamističkih sajtova "SITE" pojavila se objava jednog džihadiste koji tvrdi da su napadi izvršeni zbog učešća Austrije u koaliciji koju predvodi SAD.
Pored te objave postavljena je i slika iz centra Beča. Inače, SAD su formirale međunarodnu koaliciju protiv Islamske države, a Austrija je njen član, koji, međutim, ne pruža vojni doprinos.

1:02

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc saopštio je da će vojska od policije preuzeti zaštitu objekata i lokacija u Beču.

0:33

Češka policija započela je nasumične provere na granici s Austrijom.

0:31

 Na društvenim mrežama objavljena je fotografija navodno napadača koji leži opasan eksplozivom.

0:30

Mrtvi napadač je još uvek na mestu gde je ubijen ispred Rupertove crkve. Specijalne jedinice rade na tome da sa njega skinu pojas s eksplzivom, javlja dopisnica RTS-a iz Beča.

0:27

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodicama žrtva napada u Beču i svim građanima Austrije i poručio da Srbija stoji uz Austriju u ovim izazovnim vremenima.

0:26

0:24

Nekoliko osumnjičenih za pripremu napada u Beču su u bekstvu, a potraga je u toku, rekao je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.  Potraga se proširila i van glavnog grada Austrije!

0:23

 Policija pretrase sve koji se nalaze na ulicama Beča.

0:22

Još nema informacija da li među ranjenima ima srpskih državljana.

0:18

0:17

“U 1. okrugu je najgore pucanje bilo. Kada je krenulo u samom centru gde i radim u hotelu, narod je počeo mahnito da ulazi u hotel da se sakrije. U metrou su troje ubili. Najgore stanje je u 1. 10. 11. i 15. distriktu, tu je bilo najviše pucnjave”, rekli su očevici za Mondo.

0:12

Bečka policija moli građane da ne napuštaju svoje domove, pošto su napadači još uvek u bekstvu. Mole se svi koji se nalaze na ulicama da pronađu zaklon. 

0:11

0:05

 Na ovih šest lokacija u Beču desila se pucnjava.

0:04

Napadači za kojima se traga su teško naoružani i opasni, saopštila je austrijska policija.

0:03

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer rekao je večeras da je "teroristička aktivnost" još uvek u toku u Beču i da policija traga za teroristima.

23:59

Evropska unija (EU) oštro je osudila napad u Beču koji je označen kao "užasan napad" i "kukavički čin", saopštio je večeras predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

23:56

Prema poslednjim informacijama, sedam ranjenih osoba koje su zbrinute u bolnici nalaze se u teškom stanju.

23:54

Austrijska vojska će zaštititi određena mesta u Beču kako bi policija mogla da se usredsredi na antiterorističke operacije, saopštio je kancelar Austrije Sebastijan Kurc.

23:49

Islamisti uputili jezive pretnje bečkoj policiji nakon nezapamćenog terorističkog napada!

23:46

U toku je velika policijska akcija na ulicama Beča. Policija legitimiše pešake koji su na ulici.

23:36

 Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kaže da je reč o odvratnom terorističkom napadu. Policija će preduzeti odlučnu akciju protiv onih koji su pripremili napad, rekao je.

23:26

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig, posle sastanku kriznog štaba, preneo je večeras da su atentatori u centru Beča pucali na ljude koji su sedeli u kafićima. "Pucano je na ljude u lokalima, posebno na osobe koje su sedele u baštama", rekao je on.

23:23

“Ovo je šok i nešto što je svima bilo nezamislivo da može da se desi u Beču koji je godinama najpoželjniji i najsigurniji grad. Sve se desilo nešto posle 21 sat. Šetao sam sa porodicom i odjedanput je na ulicama bilo mnoštvo kola. Znali smo da se nešto desilo, a kad su iznad nas proleteli helikopteri, pribojavali smo se da se nešto veliko dogodilo. Sada smo bezbedni, u svom domu pratimo situaciju. Za naše državljane još ništa ne možemo da proveravamo jer je akcija u toku. Sa svojim saradnicima sam odmah preduzeo sve mere koje se tiču integriteta ambasade, a ona je adekvatno čuvana, jer se nalazi u neposrednoj blizini bečke policijske akademije”, rekao je ambasador Srbije u Beču.

23:22

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić ispričao da je u trenutku terorističkog napada bio s porodicom u šetnji, svega kilometar i po od mesta horora.

23:17

Još nema zvanične potvrde informacije o navodnoj talačkoj krizi u jednom japanskom restoranu.

23:16

Srbin iz Austrije koji je svedočio strašnim scenama u centru Beča opisao kakva je tamo trenutna situacija!

23:10

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Neamer nazvao je ovo terorističkim napadom, dok je austrijska policija apelovala na sve da ne dele snimke i fotografije krvoprolića na društvenim mrežama.

23:07

23:06

Potvrđeno je da je ubijen jedan od napadača, kao i jedan slučajni prolaznik. Više osoba je ranjeno.

23:01

23:00

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak celog napada – UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!

22:56

22:50

U Beču je večeras napadnuta sinagoga, a prema prvim informacijama, ranjen je policajac koji je čuvao zgradu i on se nalazi u životnoj opasnosti, javljaju austrijski mediji.

22:45

Iz Austrije dolaze vesti da se puca na više lokacija.

21:41

Nekoliko osoba je ubijeno u napadu.

21:30

Austrijski mediji javljaju da je u toku pucnjava u centru Beča.

“Ovo je šok i nešto što je svima bilo nezamislivo da može da se desi u Beču koji je godinama najpoželjniji i najsigurniji grad. Sve se desilo nešto posle 21 sat. Šetao sam sa porodicom i odjedanput je na ulicama bilo mnoštvo kola. Znali smo da se nešto desilo, a kad su iznad nas proleteli helikopteri, pribojavali smo se da se nešto veliko dogodilo. Sada smo bezbedni, u svom domu pratimo situaciju. Za naše državljane još ništa ne možemo da proveravamo jer je akcija u toku. Sa svojim saradnicima sam odmah preduzeo sve mere koje se tiču integriteta ambasade, a ona je adekvatno čuvana, jer se nalazi u neposrednoj blizini bečke policijske akademije”, rekao je ambasador.

Ukratko

  • Pucnjava je počela oko 20 sati
  • Nekoliko osumnjičenih ima duge cevi
  • Pucnjava na šest različitih lokacija
  • Jedna osoba je uhapšena, više ranjenih
učitaj još +